B2B

Waarom heb je een website nodig?

<h3>Waarom heb je een website nodig?</h3>
“Als je al aanwezig bent op Instagram, heeft een website dan nog meerwaarde?” Het is een vraag die ik ik al enkele keren ontvangen heb.⁠ Ik antwoord vaak dat het niet alleen zin heeft, maar de beste investering is die je kan maken.

<h3>Websites trekken bezoekers aan</h3>
Wanneer men iets wilt weten, zoeken ze dit op via Google. Google geeft dan de meest passende zoekresultaten weer. Daar – op die plaats – moet jij proberen staan.⁠ Dat doe je niet met een Instagrampagina, daarvoor heb je een moderne website nodig.⁠

<h3>Jouw website zorgt voor vertrouwen bij bezoekers</h3>
Verder is het zo dat veel mensen graag wel eens wat meer weten over een winkel, bedrijf of organisatie voor ze geld gaan uitgeven. ⁠ Als ze dan merken dat jouw zaak geen website heeft, dan keldert het vertrouwen bij die mogelijke nieuwe klanten. De kans is dan groot dat ze in plaats van bij jou te kopen, naar een concurrent stappen waar ze meer vertrouwen in hebben.⁠

<h3>Jouw website werkt terwijl jij op vakantie bent</h3>
Als freelancer wil jij je geïnteresseerden zo goed mogelijk verder helpen, maar ook jij hebt eten nodig. Door het hebben van een website kan men altijd bij je terecht. Jouw website wordt je verkoopinstrument.

Verkoop je producten via je website, dan kunnen je bezoekers zelf beslissen wanneer ze een aankoop doen zonder jij hier iets voor hoeft te doen. Verkoop je services, dan kan jij via de website informatie geven en een e-mailadres van de klanten verzamelen.

<h3>Jouw webshop bespaart je tijd</h3>
Wat je bedrijf ook verkoopt, services of producten, je website kan enorm veel vragen van je bezoekers beantwoorden. Doordat je die vragen van klanten niet via mail moet beantwoorden, bespaar je tijd in je volle agenda.

De website is vaak de eerste indruk van jouw onderneming voor jouw bezoekers. Als je een antwoord geeft op hun vragen voor ze je contacteren doe je niet alleen hen een gunst, ook jezelf. De kostbare tijd die je over houdt met het geven van voldoende informatie op je website kan je gebruiken om je kernactivitieten uit te voeren en het verschil te maken.

<h3>Een website is makkelijk te onderhouden</h3>
Wanneer een professionele website in eerste instantie is opgezet, is er weinig onderhoud nodig op een dagelijkse basis. Hierdoor is het een makkelijke manier om te adverteren zonder al te veel tijd weg te nemen van je hoofdactiviteiten. Dit betekent niet dat je je website kunt negeren. Hij moet namelijk nog wel up-to-date gehouden worden, zodat deze minder snel verouderd.

<h3>Hulp nodig met een nieuwe webshop?</h3>
Kan ik je helpen met je website? Neem dan contact met me op om vrijblijvend te bespreken hoe ik jou kan verder helpen.