B2C

Hoe is speeddating tot stand gekomen?

In 1998 brainstormde Rabbijn Deyo met een aantal vrienden in zijn huiskamer in L.A. over hoe hij de lokale Joodse gemeenschap het beste van dienst kon zijn. Deze groep bestond uit veel leidinggevenden uit de entertainmentindustrie, waaronder producenten van spelshows. Toen het onderwerp liefde ter sprake kwam en hoe romantische partners te ontmoeten, was het concept voor speed dating geboren.

Een paar weken later zat de rabbi in een plaatselijke koffietent op een fluitje te blazen terwijl koppels van tafel naar tafel huppelden en tien minuten per keer met elke persoon praatten. Hij wist niet wat voor impact dit zou hebben in de wereld van de afspraakjes.

Al snel kwamen speed dating overal opduiken. Het was niet langer alleen het idee van de rabbijn – anderen hadden het opgepikt en gebruikten het in hun lokale steden en gemeenschappen. Speed dating was zelfs te zien in een aflevering van Sex and the City, waar het werd blootgesteld aan miljoenen mensen die geïnteresseerd waren om het te proberen.

Sindsdien hebben speed dating bedrijven zich over de hele wereld uitgebreid, ook in Nederland, van speeddating Amsterdam tot aan Maastricht en Groningen. Hoewel de populariteit van speed dating is afgenomen in de afgelopen jaren, het is nog steeds een concept dat veel mensen intrigeert.

Speeddaten is een interessante manier voor vrijgezellen om elkaar te ontmoeten. Sommigen denken dat het het beste werkt om mensen te introduceren die uit een gelijkaardige cultuur, achtergrond, beroep, enz. komen, die het anders moeilijk zouden vinden om mensen van hetzelfde geloof of beroep te ontmoeten, maar die toch iets gemeen hebben. Het wordt een beetje ingewikkelder wanneer een evenement open is voor het publiek. Er kan op evenementen niet veel worden gefilterd, behalve op leeftijd of plaats. Je hebt dus niet echt veel controle over het soort mensen dat je ontmoet.

Hoewel dit frustrerend kan zijn, kan het ook bevrijdend zijn. Je kunt iemand ontmoeten die je nooit zou kiezen op een online dating site, maar in persoon klikt het wel. Ook dwingt het je om met mensen om te gaan die niet per se jouw type zijn. Speed dating is een geweldige manier om voorbij te gaan aan al die obsessies die we hebben over met wie we “zouden moeten” daten. Het laat je zien dat er veel soorten mensen zijn in de dating wereld, en sommige van hen kunnen je verrassen.