B2C

Energiemarkt is overspannen

De energiemarkt is helemaal op hol geslagen zoals je waarschijnlijk wel hebt gelezen in het nieuws.

De energieprijzen zijn fors gestegen en dit heeft ook effect op de energieleveranciers. De laatste tijd is de inkoopprijs van stroom en gas gigantisch gestegen, deze stijging wordt door de energieleveranciers doorberekend aan hun klanten.

Is er een oplossing voor de stijgende energiekosten

Het demissionaire kabinet heeft 375 miljoen euro vrijgemaakt om huishoudens te compenseren. Maar als je kijkt naar de enorme stijgingen is dat waarschijnlijk niet voldoende.
De meest voor de hand liggende oplossing is een verlaging van de energiebelasting. Doordat het demissionaire kabinet de energiebelasting verlaagd worden huishoudens gemiddeld met € 400,- per jaar gecompenseerd.

Je energiecontract aanpassen of juist niet

Wanneer ben je momenteel het voordeligst uit, met een vast- of juist een variabelcontract?

Loopt je energiecontract binnenkort af dan krijg je ook te maken met de stijgende energieprijzen. Alsnog is energie vergelijken dan slim door de grote onderlinge prijsverschillen tussen de energieleveranciers. Denk als je overstapt wel goed na over het soort contract dat je afsluit. Het is momenteel misschien verleidelijk om voor een meerjarig contract te kiezen, zodat je veilig zit als de prijzen nog verder stijgen. Maar de kans bestaat natuurlijk ook dat de energieprijzen weer gaan dalen.